Eli kesäkurpitsaa, perunaa ja soijarouhepapumössöä uunissa.
Äitini kasvattaa kesäkurpitsaa ja satoa riittää melkein kyllästymiseen asti. Onneksi kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes joka taipuu kakusta veneeksi.
Testailin eilen Yhteishyvän texmex-kesäkurpitsavuoka reseptiä, jonka muokkasin kasvisversioksi. Tässä resepti kokeiltavaksi. En kirjoita ohjeita kamalan yksityiskohtaisesti, jokainen kai ymmärtää pestä perunat ennen käyttöä yms, tai ei ainakaan tehe samaa virhettä toistamiseen;)
- isohko kesäkurpista
- 3-5 perunaa, laitoin itse paljon enemmän, mutta ne oli minikokoa
- reilu desi soijarouhetta
- tölkki/tetra tomaattimurskaa+ noin desi vettä(huuhtele sillä purkin reunoilta maut talteen)
- 2 sipulia
- valkosipulia main mukaan
- tetra go green papusalsaa ( roskat on viety enkä muista tarkkaa nimeä, sekoituksessa oli kidneypapuja ja maissia tomaattichilisoossissa) (tämän voi korvata muilla säilötyillä pavuilla, mausteita täytyy silloin lisätä, chiliä yms sekä tomaattipyrettä)
- puolikas kasvisliemikuutio
- ripaus sokeria
- juustoraastetta
- suolaa/mausteita maunmukaan, itse en lisännyt
Kuullota sipuli ja valkosipuli reilussa oljyssä
nakkaa soijarouhe sekaan, anna rasvan imeytyä rouheeseen
lisää tomaatimurska, vesi ja pavut, liemikuutio, sokeri
sillä välin kun kastike hautuu, pilko kesäkurpitsä ja perunat ohuiksi siivuiksi
tarkista kastikkeen maku
lado uunivuokaan kerroksittain kurpitsaa, perunaa ja kastiketta
ripottele juustoraaste pinnalle
paista 200 kunnes kypsää, eilen siihen meni kolme varttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti