Tyttäreni on tottunut kasvissyöjä, mutta osa kasviksista ei sitten uppoa millään. Yksi näistä neidin inhokeista on minun suosikkini ruusukaali. Ajattelin, että se maistuisi paremmin jossain muun ruuan seassa, mutta ei onnistunut salakavala piilottelu yritykseni. Muulta osin ruoka oli Viivinkin suuhun sopivaa. Löysin Marianne Kiskolan ja Sanna Miettisen Tofu kirjasta tämän värikkään padan reseptin , jonka muokkasin kotoa löytyvien ainesten ja omien mieltymyksien mukaan ja hyvää tuli.
näitä tarvitaan
sipuli
pätkä purjoa
5 valkosipulin kynttä
7 perunaa
550 g ruusukaalia
paketti savutofua
2 tomaattia
tölkki tomaattimurskaa
juustoraastetta
mustapippuria
yrttejä maun mukaa
ripaus sokeria
suolaa
valmistus
pottukuutiot ja ruusukaalit keitetään melkein kypsiksi
sipulit kuullotetaan ja siirretään syrjään pannulta, joka saa olla suuri kokoinen
tofukuutiot ruskistetaan
lisää pannulle sipulit, kuutioidut tomaatit ja murska
mausta mustapippurilla, suolalla ja mm. oreganolla, basilikalla, rosmariinilla tms.
lisää ripaus sokeria
anna kiehua n. 10 minuuttia
tarkista maku
laita kastike uunivuokaan, lisää pottukuutiot ja ruusukaalit
sekoita ihan vähän
juustoraaste päälle
uunissa 225 kunnes pinta on kauniin ruskea
Alkuperäisessä ohjeessa tofua oli kaksi pakettia ja tommaattimurskan sekä tomaatin tilalla paseerattua tomaattia ½ litraa. Kastikkeeseen olisi kuulunut mausteeksi myös balsamiviinietikkaa, mutta omastani sen unohdin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti