En ole leipomusihmisiä, mutta joulun aikaan on ihan kiva tehdä joitain helppoja leipomuksia ja ilahduttaa perhettä, itse en juuri näitä makijoisia syö.
Siis helppo taatelikakku. Alkupeäinen ohje täältä.
Käytän itse kivellisiä taateleita, joten kakun valmistus alkaa taateleiden perkaamisella.
Keitä taateleita, vettä ja sokeria.
Vedä tehosekoittimella sileäksi. (Tämän vaiheen voi jättää välistä, minä tykkään siitä ettei kuoren palasia jää pyörimään suuhun, siksi soseutus).
Jäähdytä hieman ja lisää voi sulamaan taatelimössöön.
Lisää kevyesti sekoitetut munat, vaniljasokeri ja kaakaojauhe
Lisää viimeisenä jauhot joihin on sekoitettu sooda ja leivin jauhe.
Paistetaan 200 asteessa 50-60 minuuttia.
Suojaa kakun pinta foliolla jos se tummuu liikaa.
Siis helppo taatelikakku. Alkupeäinen ohje täältä.
250 g
| taateleita ilman kiviä | |
3 dl
| vettä | |
2 dl
| sokeria | |
200 g
| margariinia | |
2
| munaa, voit vatkata niitä vähän | |
1 tl
| vaniljasokeria | |
1 rkl
| kaakaojauhetta | |
1 tl
| soodaa | |
1 tl
| leivinjauhetta | |
3,5 dl
| vehnäjauhoja |
Käytän itse kivellisiä taateleita, joten kakun valmistus alkaa taateleiden perkaamisella.
Keitä taateleita, vettä ja sokeria.
Vedä tehosekoittimella sileäksi. (Tämän vaiheen voi jättää välistä, minä tykkään siitä ettei kuoren palasia jää pyörimään suuhun, siksi soseutus).
Jäähdytä hieman ja lisää voi sulamaan taatelimössöön.
Lisää kevyesti sekoitetut munat, vaniljasokeri ja kaakaojauhe
Lisää viimeisenä jauhot joihin on sekoitettu sooda ja leivin jauhe.
Paistetaan 200 asteessa 50-60 minuuttia.
Suojaa kakun pinta foliolla jos se tummuu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti