maanantai 21. helmikuuta 2011

Syntisen hyvää...

...paholaisen kakku.

En ole varma tämän reseptin alkuperästä, mutta äidiltä olen tämän muistaakseni saanut. Paholaisenkakku on hirmuisen hyvän makuinen ja ,ah, niin helppo valmistaa. Arvostan leivonnassa helppoutta, ruuanlaitto saa olla monimutkaista, mutta leipominen ei.

Tarvitaan siis kakkuvuoka jota ei tarvitse edes voidella ja seuraavat ainekset

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 dl kaakaojauhetta

4 dl sokeria,( minulla loppui tavallinen sokeri kesken,  joten laitoin lisäksi fariini- ja ruokosokeria. Juhan mielestä kakku oli vielä normaalia parempaa tummista sokereista johtuen.)

1 tl vaniljasokeria

1½ dl voisulaa

2 dl maitoa

2 munaa

Sekoita kuivat aineet sekaisin,
sekoita maito ja munat sekaisin,
lisää maitomunaseos kuiviin aineisiin sekä rasva, sekoita tasaiseksi.
Paista 175 asteessa noin tunti.

1 kommentti: