torstai 20. toukokuuta 2010

Mahtavia naisia ja kaalisöpöttiä

Vietin tänään antoisan illan Oulun Seudun Vhreiden Naisten järjestämässä tilaisuudessa: MENESTYVÄT MAAHANMUUTTAJANAISET - MENESTYS ALKAA ARJESTA. Paikalla oli mukava joukko meitä vihreitä aktiiveja sekä muita asiasta kiinnostuneita. Illan yhtenä alustajana toimi valoisa Aruna Somani Oulun Setlementti ry:stä. Ohjelmassa oli keskustelua ja kertomuksia maahanmuuttajanaisten elämästä ja mahdollisuuksista vaikuttaa.


Keskustelussa ilmeni kielitaidon ja sosiaalisten kontaktien tarve kotiuduttaessa uuteen kotimaahan. Aruna Somani korosti omaa aktiivisuutta kontaktien löytämisessä. Lapset koulunkäynnin  kautta tuovat usein perheelle sen ensimmäisen kontaktin uusiin ihmisiin.


Ja sitten päivän reseptin pariin! Ihanat tuoreet Unkarilaiset kaalit ovat saapuneet kauppohin ja sitä kautta meidän keittiöön. Tuoreesta uudensadon kaalista saa aivan ihanaa söpöttiä ja vieläpä helposti.


Tarvitaan:


1½ kaalia
2 isoa porkkanaa
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
siirappia
yrttejä
tilkka vettä
reipas nokare voita
luraus  öljyä
mustapippuria
kasvisliemi jauhetta
himpun verran chiliä
(suolaa)


Valmistus on helppo: silppua kasvit, laita rasvat suureen kattilaan, nakkaa kasvit perään, kääntele hyvä tovi, lisää tilkka vettä, liemijauhe siirappi ja mausteet, hauduta kunnes suutuntuma on mieluisa ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti