keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kesäkurpitsan uudet vaatteet

Eli kesäkurpitsaa, perunaa ja soijarouhepapumössöä uunissa.

Äitini kasvattaa kesäkurpitsaa ja satoa riittää melkein kyllästymiseen asti. Onneksi kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes joka taipuu kakusta veneeksi.

Testailin eilen Yhteishyvän texmex-kesäkurpitsavuoka reseptiä, jonka muokkasin kasvisversioksi. Tässä resepti kokeiltavaksi.  En kirjoita ohjeita kamalan yksityiskohtaisesti, jokainen kai ymmärtää pestä perunat ennen käyttöä yms, tai ei ainakaan tehe samaa virhettä toistamiseen;)


- isohko kesäkurpista

- 3-5 perunaa, laitoin itse paljon enemmän, mutta ne oli minikokoa

- reilu desi soijarouhetta

- tölkki/tetra tomaattimurskaa+ noin desi vettä(huuhtele sillä purkin reunoilta maut talteen)

- 2 sipulia

- valkosipulia main mukaan

 - tetra go green papusalsaa ( roskat on viety enkä muista tarkkaa nimeä, sekoituksessa oli kidneypapuja ja maissia tomaattichilisoossissa) (tämän voi korvata muilla säilötyillä pavuilla, mausteita täytyy silloin lisätä, chiliä yms sekä tomaattipyrettä)

- puolikas kasvisliemikuutio

- ripaus sokeria

- juustoraastetta

- suolaa/mausteita maunmukaan, itse en lisännyt

Kuullota sipuli ja valkosipuli reilussa oljyssä

nakkaa soijarouhe sekaan, anna rasvan imeytyä rouheeseen

lisää tomaatimurska, vesi ja pavut, liemikuutio, sokeri

sillä välin kun kastike hautuu, pilko kesäkurpitsä ja perunat ohuiksi siivuiksi

tarkista kastikkeen maku

lado uunivuokaan kerroksittain kurpitsaa, perunaa ja kastiketta

ripottele juustoraaste pinnalle

paista 200 kunnes kypsää, eilen siihen meni kolme varttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti