sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kasvishernekeitto

Tarvitset:

500 g luomuherneitä
1-2 luomusipulia, riippuu sipulin koosta ja omasta mieltymyksestä
1-3 luomuporkkanaa, riippuu porkkanan koosta
luomuvalkosipulia maun mukaan
merisuolaa
(luomukasvisliemijauhetta)
yrttejä esim: lipstikkaa, salviaa, oreganoa, timjamia, rakuunaa
musta-, mauste- ja valkopippuria
vettä


Laita herneet likoamaan edellisenä iltana raikkaaseen veteen.

Seuraava päivä:

kaada herneiden liotusvesi pois
laita herneet kattilaan, pilkottujen sipulien kera
lisää vettä niin että herneet ja sipulit peittyvät, veden määrää lisäillään sen mukaan miten sakeaa/ohutta keitosta haluaa
laita keittymään
lisää mausteet
Vihreiden naisten keittoon käytettiin: kasvisliemijauhetta, musta-, mauste- ja valkopippuria sekä yllä mainittuja yrttejä
kun keitto on keitynyt jonkin aikaa lisää porkkanat
keitä keittoa kunnes herneet ovat kypsiä ja hajoilevat, keittoaika riippuumm. herneiden lionneiduudesta
tarkista makua pitkin keittoa ja lisäile vettä/mausteita tarpeen mukaan
nauti hyvässä seurassa luomunäkkärin ja voin kera unohtamatta kunnon töräystä sinappia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti